Centrum voor natuurlijke integrale leefstijl interventies

All-round therapeut, adviseur, acupuncturist, orthomolecuair therapeut, darm therapeut, voeding als medicijn, spreker, publicist, coach, trainer, mental coach. IMT-therapeut en fysiotherapeut.

Energie, immuunsysteem, moe en voeding: “It’s all about energy”
Energie en energieproductie is het allerbelangrijkste wat menselijk functioneren in stand houdt. Ik heb zelf een periode van burn-out meegemaakt, opgebrand, waarvan ik veel geleerd heb over mijn eigen energietekort.

Energie productie is van spijs verteren afhankelijk en hierin staat voeding centraal. Vele kookcursussen met "voeding als medicijn" volgden om de effecten van verteringsenergie zelf te mogen ervaren. Mijn masteropleiding in kPNI heeft mij op wetenschappelijke manier geïnspireerd het verschil te zien tussen hedendaagse voedingstrends en echte voeding . Voeding is onontbeerlijk voor energie, vitaliteit en algemeen welbevinden. Veel symptomen  hebben direct of indirect met ons spijsverteringssysteem, lees energie, te maken. Met als rode draad: Het immuunsysteem in al zijn facetten. 

Leefstijl
In 2011 heb ik zelf meegedaan aan een onderzoek naar de effecten van leefstijl interventies op gezondheid en vitaliteit. Met  meetbare bloed parameters, zowel voor als na de interventie, ben ik overtuigd geraakt van wat ik allang wist. Cholesterolwaarden in 10 dagen 2 hele punten gedaald. Geen medicijn kan dat evenaren.  Vandaar mijn interesse in celbiologie en fysiologie, evolutie (hoe we als mens ontwikkeld zijn) en hoe we nu leven in een wereld gedicteerd door geld en industrie. We zijn te ver afgedwaald van wat voor al onze cellen “normaal” zou moeten zijn. De balans tussen energieproductie en energieverbruik is vaak ernstig verstoord. Hoe energie weer normaal kan worden is mede afhankelijk van uw eigen leefstijl en motivatie.De motivatie (psyche) wordt weer mede bepaald door uw energie! Een vicieuze cirkel.Zonder levensenergie geen psychische weerbaarheid en kracht. Moe. Zowel fysiek als psychisch.
Mijn behandelaanpak en motto: Houd het simpel.

Missie
Blijven ontwikkelen van mezelf en dit naar buiten uitdragen op het gebied van vitaliteit, voeding, beweging, lifestyle en stresstolerantie.

Diensten
Lezingen, workshops, (kook)cursussen, forward to basics, individuele en groepsbehandelaar, adviseur voor het bedrijfsleven, consultant.

Specifieke interesses
Darm-therapie en stress behandelingen, meestal door een tekort aan energie.