Centrum voor natuurlijke integrale leefstijl interventies

Het logo
---------

Druppel: Water, als bron van levenskracht

Bladeren: Uiting van groei en onwikkeling

Oorsprong van de naam Sequana
-------------------------------------

De naam "Zegen" komt van het Latijnse Sequana. Sommigen hebben betoogd dat Sicauna is verwant aan de naam van de rivier de Saône. Echter, een voorgestelde relatie met de Shannon in Ierland onwaarschijnlijk, gezien de verschillende vormen van de twee. Sommigen geloven dat de oude Galliërs beschouwd als de Seine aan een zijrivier van de Yonne, die inderdaad presenteert een grotere gemiddelde afvoer dan de Seine zijn.

Sommigen identificeren van de rivier Sikanos, oorsprong van de Sicanoi van Sikelia, met de rivier Sequana.

Volgens Pierre-Yves Lambert, een specialist van het Gallisch, Sequana behoudt QV, dat is ongebruikelijk in Gallische, die normaal een P-Keltische taal, maar hij vergelijkt met de naam van de maand EQVOS, lezen op de Coligny kalender. De naam van de Gallische stam Sequani afgeleid van het.

De digram QV van Sequana kan geheel lettergreep herstellen, dat wil zeggen, zoals ucuetis, maar de betekenis blijft onbekend.

Beschrijving
De Seine Source
De bron waar de Seine stijgt, in de gemeente Source-Seine, is eigendom van de stad Parijs sinds 1864. Een aantal nauw verbonden kleine slootjes / depressies vormen de bron wateren, met een kunstmatige grotta aangelegd om te markeren en te bevatten geacht een belangrijke bron. De grot heeft een standbeeld van een nimf. Op dezelfde site is er nog de begraven resten van een Gallo-Romeinse tempel. Kleine beelden van de dea Sequana "Seine godin" en andere ex voti gevonden op dezelfde plaats worden nu tentoongesteld in het archeologisch museum van Dijon.

Ontleent aan www.maxizorger.com/article/seine