Behandelmethoden

Bekijk jezelf van daag eens van een afstand, alsof je de hoofdrolspeler bent in de film van je eigen leven. Welke nieuwe dingen vallen je op? Afstand is goed om jezelf opnieuw (uit) te vinden

Bas Heijne (Nederlands schrijver, 1960-heden)

Veel om een keuze uit te maken

Een hele opsomming met zeer diverse behandelmethoden. Je hoeft zelf niet te kiezen welke behandelvorm je wilt, dat mag wel natuurlijk. 

In overleg gaan we bekijken welke behandelmethoden bij jouw film passen en waarvan we uit ervaring weten wat het beste resultaat zal geven.

Leefstijl aanpassingen zijn altijd onderdeel van een behandelplan. 

Daarnaast wordt van jou een actieve houding en rol gevraagd. Veel adviezen en toepassingen zul je thuis zelf moeten uitvoeren of continueren om tot een goed resultaat te komen. 

kPNI (klinische psycho-neuro-immunologie)

PNI (psycho-neuro-immunologie) is een gestaag groeiende wetenschap die van oorsprong de relaties onderzoekt tussen psyche, immuunsysteem en neurologische processen. Inmiddels reikt dit onderzoek veel verder, en wordt de mens en zijn omgeving bekeken als geheel, en welke dwarsverbanden er positieve of negatieve invloed op elkaar uitoefenen. kPNI is hiervan de klinische (praktische) toepassing.

Leefstijl aanpassingen en Leefstijl Geneeskunde

Leefstijl interventies en leefstijl geneeskunde zijn enorm in opkomst. Interventies waar wij al tientallen jaren gebruik van maken, omdat we de kracht en de noodzaak hiervan zien en hebben ervaren. 
Als ergens tussen 70% en 90% van alle aandoeningen te maken hebben met een onjuiste leefstijl, zou het namelijk vreemd zijn als je daar niets aan doet. 

Leefstijl interventies zijn daarom altijd de eerste stap en een vast onderdeel binnen een behandelplan. 

Voeding (nutritional therapy)

Hippocrates heeft het reeds gezegd ‘laat voeding uw medicijn zijn’.  Hij had het goed in de gaten. Juiste voeding heeft een enorme positieve werking op ons totale welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij een gezonde leefstijl hoort een uitgebalanceerd voedingspatroon. 

Algemeen kun je stellen dat optimale voeding van biologische kwaliteit is, vers en zo min mogelijk bewerkt. De samenstelling is persoonlijk, en afhankelijk of je therapie wilt toepassen of preventief te werkt gaat. Juiste voeding is in de eerste plaats de juiste grondstoffen tot je nemen voor herstel. Daarnaast bevatten goede voedingsstoffen ingredienten die je geest (mind) positief beinvloeden, zodat je ook geestelijk beter in je vel zit.

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeswijzen zijn geneeswijzen die alle op een natuurlijke manier bijdragen aan het gezond worden (helen), en meestal gebaseerd op duizenden jaren “volksgeneeskunde”. Het fundamentele uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is het activeren en optimaliseren van het zelfgenezend vermogen van de mens. De arts of therapeut voor natuurgeneeskunde benadert ziekte en gezondheid altijd vanuit een holistische, integrale visie. Ziekte betreft altijd de hele mens inclusief zijn of haar (woon- of werk-)omgeving. Soms lijken klachten heel locaal, maar komt het toch voort uit (een verstoring) van het geheel.

Coaching

Cocahing is een manier van begleiden waarbij door vragen stellen jij als klant zelf tot inzichten en conclusies komt. Zodat je daarna vol vertrouwen weer verder kunt, vitaal, levenslustig en dankbaar. Hierbij gaat het erom dat jij inzicht krijgt welk leven er echt bij jou past.

Systemisch coachen met paarden

Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan? voel je een bepaalde onrust die je niet kunt plaatsen? Veel kans dan er egens in jouw systeem (jijzelf, jouw familie, je werkveld) ergens een disbalans is. Met paarden kunnen we hier sneller inzicht in krijgen en daardoor een verandering tot stand brengen. Een paard is namelijk altijd eerlijk, en heeft geen verhaal achter het verhaal. Hierdoor kom jij dieper in connectie met jezelf en jouw bron.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculair komt van de term “orthos” uit het Grieks wat “juist” of “gezond” betekent. Moleculair staat voor molecuul. Orthomoleculair betekent dat in deze geneeskundige gebruik gemaakt wordt van optimale concentraties basisvoedingsstoffen (nutriënten) zoals
– vitaminen
– mineralen en sporenelementen
– aminozuren
– essentiële vetzuren
– essentiele suikers (glyconutrienten)

Homeopathie

Homeopathie is een geneeskunst waarvan de principes al bekend waren in de tijd van Hippocrates. Door Samuel Hahnemann werd dit twee eeuwen geleden systematisch beschreven en verder ontwikkeld. Het berust voornamelijk op de stelling: het gelijke geneest het gelijke (similia similibus curentur). Deze stelling gaat ervan uit, dat ziekteverschijnselen worden veroorzaakt door een verstoord evenwicht. Homeopathie gaat ervan uit dat de mens een spiritueel, mentaal, emotioneel en lichamelijk wezen is.

Fytotherapie

Het toepassen van platen, waaronder kruiden, is een tak van de geneeskunde die reeds duizenden jaren oud is. Deze traditionele geneeskunst is reeds eeuwenlang beschreven en doorgegeven. Binnen de fytotherapie kunnen we gebruik maken van planten vanuit de gehele wereld. Met name bij chronische aandoeningen ligt er een groot gebied warbin fytotherapie toepasbaar en onderbouwd is. 

IMT (Integrative Manual Therapy)

Integrative Manual Therapie is een krachtige, zachte (pijnloze) non-invasieve therapie. De therapie stimuleert zonder medicatie met lichte druk het zelfregulerend vermogen van het menselijk lichaam waardoor het zichzelf snel herstelt. IMT heeft een brede basis die gevormd wordt door craniosacrale therapie, biomechanica, osteopathie en neurowetenschappen. IMT in combinatie met acupunctuur maakt de therapie vele malen efficienter.
De grondlegger van deze integrale therapie is dr. Sharon Weisselfisch Giammatteao. Zij werkt al dertig jaar aan de ontwikkeling en verfijning van technieken binnen de IMT. Het is een krachtig instrument bij de behandeling van alle fysieke en orgaan verstoringen binnen het menselijke lichaam en daarom niet te vergelijken met andere vormen van manuele therapie, chiropraxie of osteopathie.

Bioresonantie

Bioresonantie heeft allees te maken met frequenties. Het gehele leven bestaat uit frequenties. De frequenties van verschillende organismen, de aarden en het universum dienen met elkaar in balans te zijn. Wanneer dit niet het geval is, onstaatn er verstoringen. Enerzijds kun je met een (bioresonantie)apparaat de frequneites van de verstoringen meten, anderzijds kun je juist weer frequenties geven of toedinene om versotringen te verminderen of verbeteren. . 

Frequenties zijn ‘vloeiend’ dit wil zeggen, dat wanneer je een meting dit een moment opname is. De volgende dag is het weer anders, omdat er dan al weer veranderingen zijn opgetreden: in jou als mens, of in jouw omgeving.

Darmtherapie en microbioom

In veel gevallen wordt de darm beschouwd als slechts een spijsverteringsbuis, die als taak heeft te zorgen voor de opname van voedsel en de uitscheiding van de onverteerbare voedselresten. Wie aan de darm denkt, brengt daarmee gewoonlijk slechts symptomen in verband als verstopping, winderigheid of pijn, of aandoeningen zoals maag- en darmzweren, colitis ulcerosa en hemorroïden (aambeien). Wist u dat de darmflora (microbioom) een zeer belangrijke rol speelt bij vertering van uw voedsel, maar ook hoe u zich mentaal voelt.
Maar twee uitspraken met betrekking tot de darm en die van belang zijn voor uw gezondheid, zijn “gezondheid begint in de darmen” en “de dood huist in de darmen”.

Acupunctuur

Acupunctuur is totale geneeskunde en dus is acupunctuur geschikt voor iedereen die klachten heeft. Acupunctuur werkt zowel op klachten van het bewegingsapparaat, de organen en orgaansystemen als op het geestelijk functioneren.
Acupunctuur kent vele stijlen. Alle vormen hebben hun wortels in de Chinese geneeskunde. Wij maken gebruik van

– tradionele chinese geneeskunde
– ooracupunctuur
– tuina
– moxa
– cupping
– schedelacupunctuur
– japanse acupunctuur

Mental Coaching

Ervaar je blokkades, zoals te druk, te moe, komt nu niet uit? Grote kans dat er een samenspel aan psychologische, lichamelijke, chemische en neurologische processen aan ten grondslag liggen. Met behulp van mental coaching kunnen de blokkades worden doorbroken worden en staat de weg naar verandering en groei weer open.

TCM (Traditional Chinese Medicine)

TCM is een verzamelnaam voor meerdere technieken en behandelmethoden die hun oorspong vinden in China of het Verre Oosten. Acupunctuur is hier onderdeel van, maar ook chinese kruiden, tuina, guasha, qi gong of moxa. Het uitgangspunt van de TCM is om een combinatie van behandelmethoden te gebruiken om het evenwicht weer te herstellen.

NTTT (Supportive Care Oncology)

NTTT staat voor niet-toxische tumor therapie. Dit is een Nederlandse term, die bij sommige mensen juist meer vragen dan antwoorden oproept. Vandaar dat we momenteel de overgang aan het maken zijn naar de internationale benaming ‘Supportive Care Oncology’. 

Niet toxische orthomoleculaire en nutritionele behandeling binnen oncologie zijn methoden om op een zo natuurlijk mogelijke manier en met zo weinig mogelijk bijwerkingen tumoren te beïnvloeden en te remmen in de groei.
De kwaliteit van het leven van de kankerpatiënt staat hierbij voorop, kan hierdoor vergroot worden en de overlevingsduur verlengt. We verwachten echter wel dat patiënten hun conventionele therapie blijven volgen.